Spelande och utvecklande CTO sökes till IGDB.com!

2018-05-15

Söker du en arbetskultur som präglas av gaming, driv och kreativitet? Vill du leda och tillsammans utveckla med prestigelösa kollegor som ständigt arbetar för att överträffa spelbranschens förväntningar? IGDB.com förser företag och gamers runt om i världen med information och data kring digitala spel. Ser du dig själv kunna växa in i rollen som CTO? Nu söker de sin nästa utvecklingschef som vill ta bolagets produkter och tjänster till nästa nivå! Sök idag, då urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN

Academic Work söker en Chief Technology Officer till IGDB.com.

IGDB.com startades som ett hobbyprojekt 2013. Den ursprungliga idén om att samla in all data om gaming har varit en konstant strävan och har idag blivit världens största databas för spel. 2016 säkrade de sin första investering vilket gjorde de möjligt för teamet att arbeta heltid med konceptet och expandera teamet som idag består av sju personer.

De söker nu en CTO som kan förstärka utvecklarteamet och tillsammans med dem ta IGDB.com till nästa nivå.

Gruppen du kommer att tillhöra är ett passionsdrivet team med ett stort intresse för dataspel. Teamet jobbar hårt i en avslappnad och stöttande miljö. Du som tar dig an den här tjänsten kommer inte kunna hålla uppe tempot och intresset om du inte har ett eget inre driv och motivation till produkterna, visionen och branschen. Du erbjuds en härlig gemenskap, fylld med både humor och seriositet. Då ni alla jobbar i samma rum bygger det på tighta relationer och frispråkigt får du komma med din input och åsikt.

Du som tar dig an den här rollen förväntas ha ett supporterande ledarskap för utvecklingsteamet. Med din tekniska kunskap känner du dig trygg nog till att leda ett gäng seniora utvecklare, du kan ta dem till nya nivåer och ger dem tillit genom att själv leverera det du lovar. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt. I din strategiska roll ingår det att definiera det ramverk som utvecklarna är fria att agera. Samt att säkerställa att tekniska implementationer korrelerar med de affärsmässiga målen och icke-funktionella kraven. Operativt kommer du att programmera sida-vid-sida med backend-utvecklaren.

Efter 6 månader kommer du att bli erbjuden ett aktieägarprogram. Du får även välja din egen utrustning och åka med på den årliga mässan Gamescom i Tyskland.

Du som är Senior Java-utvecklare och gärna vill vara en del av IGDB.com men inte sugen

på att ta dig an en tjänst som Team Lead, de söker även dig! Du finner annonsen som

Senior utvecklare här.

ARBETSUPPGIFTER

Som CTO kommer du att leda och supportera utvecklingsteamet på IGDB.com samt bidra

med dina tekniska kunskaper. Du kommer bland annat planera val av nya tekniker, infrastruktur, sätta ramverk och upprätta ansvarsområden. Du kommer vara

rådgivande när kunder kommer med specifika önskemål kring vad ni kan göra och inte göra samtidigt som att du kan översätta det affärsmässiga målet till tekniska mål.

Du kommer till exempel att:

* Strategiskt leda utvecklingsteamet i planering och vägledning kring tekniska beslut

såsom design och val av programmeringsspråk.

* Översätta affärsmål till tekniska implementationer och löpande säkerställa att alla

tekniska beslut är i linje med affärsmålen.

* Planera, övervaka och optimera infrastrukturen och tekniska road maps.

* Tillsammans med nuvarande backend-utvecklare programmera, du kommer därmed i

början av din tjänst få lära dig Kotlin.

* Till viss del jobba med tekniska presales.

Mer information

VI SÖKER DIG SOM

* Har ett starkt intresse för teknik och dataspel, du är eller har troligtvis varit en gamer.

* Har minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet av mjukvaruutveckling i Java, där du

exempelvis tagit fram webbaserade lösningar, modern infrastruktur, API:s och

Microservices.

* Har erfarenhet av att jobba enligt Scrum.

* Är obehindrat i engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har programmeringskunskaper i Ruby on Rails, Kotlin, Kafka, Reddis, PostgreSQL och/eller REST. Det är även meriterande om sedan tidigare har varit Team Lead.

Som person är du nyfiken, strategisk och har en god samarbetsförmåga. Du är

affärsorienterad och kan genom din analytiska förmåga ta in helhetsbilden av vad som

behöver göras i teamet och hur resultat uppnås. Genom din goda kommunikationsförmåga så får du med dig teamet, du är nyfiken och lyhörd till deras input och stöttar dem vid behov. Du har ett supporterande ledarskap och genom din tekniska kunnighet så kommer du kunna vara en stöttepelare för utvecklingsteamet.

ÖVRIG INFORMATION

* Start: Omgående alternativt enligt överenskommelse

* Omfattning: Tillsvidareanställning

* Placering: Lindholmen, Göteborg

* Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Philip Arcangioli philip.arcangioli@academicwork.se

* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [recruitmentgothenburg@academicwork.se](mailto:recruitmentgothenburg @academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

INFORMATION OM FÖRETAGET

IGDB.com står för ”Internet Game Database” och är kärntjänsten som alla andra tjänster är byggda på. IGDB.com är en konsument webbplats och app som samlar in och distribuerar information och data om dataspel. Datan struktureras, bearbetas för att sedan levereras via deras B2B-tjänster till kunder. Du kan läsa mer om en av deras B2B-tjänster här. IGDB.coms ambition är att samla all data om gaming på ett och samma ställe och har redan kommit en bra bit på vägen genom att ha världens största databas för spel! Vill du vara en del av deras resa så är du varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Kotlin, Docker, Node, Microservices, Open source.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Systemutvecklare/Programmerare hos Academic Work i Göteborg genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Academic Work
Gullbergs Strandgata 15
41104 Göteborg

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Philip Arcangioli

Till webb­ansökan 

Mer information