Systemutvecklare till Karlskoga Energi & Miljö

2018-05-14

Karlskoga Energi & Miljö har nyligen påbörjat en digitaliseringsresa för att möta sina kunders behov i en allt mer digitaliserad värld.

Som ett led i detta fokusområde söker vi nu efter en kreativ systemutvecklare som vill vara med och automatisera vardagen internt på arbetsplatsen liksom för tusentals kunder i kommunen.

På uppdrag av Karlskoga Energi & Miljö söker AxÖ Consulting en systemutvecklare. Här får du arbeta operativt med systemutveckling och integrationer men du får också möjlighet att lyfta blicken för att vara med och utveckla framtida digitaliseringsstrategier. Du välkomnas till en arbetsplats som har tagit de inledande spadtagen för att förändra en bransch mot ökad digitalisering, där du kommer att ha en viktig funktion i det framtida arbetet.

Karlskoga Energi & Miljö erbjuder

Karlskoga Energi & Miljö är en trygg arbetsplats med kollektivavtal som erbjuder balans mellan arbete och privatliv, bland annat genom ett generöst arbetstidskonto som möjliggör insparande av tid liksom friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag. För att du ska ha rätt förutsättningar att lyckas i din roll kommer du att få en introduktion där du får bekanta dig med olika avdelningar och sätta dig in i den nuvarande tekniska plattformen. Det finns goda möjligheter till succesiv kompetensöverföring då nuvarande befattningsinnehavare finns kvar inom företaget.

Arbetsbeskrivning

I rollen som systemutvecklare kommer du framför allt att utveckla funktioner med fokus på ett förbättrat informationsutbyte/filöverföring mellan olika system, t.ex. mätinsamlingssystem, affärssystem och geografiska informationssystem (GIS).

I arbetet ingår även viss systemförvaltning, samt att tillsammans med kollegor säkerställa den tekniska leveransen av mätvärden för el, vatten och fjärrvärme. Det innebär bl.a. kontroll, rättning och godkännande av insamlade värden i system och filer, samt säkerställande av meddelandeflödet (EDI) för elnät och elhandel. Vidare kommer du även att vara inblandad i upphandling av nytt mätsystem och agera kravställare. Arbetet sker i nära samarbete med tekniker, intern kundtjänst samt kollegorna på ekonomiavdelningen. Rollen rapporterar direkt till digitaliseringschefen.

Profilbeskrivning

Vi söker dig som har en en teknisk utbildning från universitet eller högskola alternativt skaffat dig motsvarande kunskaper genom erfarenhet. Du har tidigare arbetat med systemutveckling i olika tekniska miljöer samt har erfarenhet av att bygga och förvalta verksamhetskritiska integrationslösningar.

Specifikt efterfrågad teknisk kompetens:

- Databaser – SQL Server och till viss del även Oracle

- Erfarenhet av programmering i C# och C++

- Kunskaper i olika scriptspråk och SQL/databasprogrammering

- Erfarenhet av datamodellering

- Erfarenhet av utveckling av integrationer

- Har du kunskaper inom GIS och EDI ses detta som meriterande

För att lyckas med jobbet måste du drivas av att lära nya saker, ha lätt för att samarbeta och vara resultatorienterad. Du är tekniskt lagd och stimuleras av att ständigt försöka hitta och utveckla förbättrade tekniska lösningar. Verksamheten är bred och under ständig förändring, och så är även vår tekniska miljö. Därför måste du brinna för att lära dig nytt.

Mer information

Ansökan och information

Urval sker löpande. Tjänsten är tillsvidare och tillträde sker efter överenskommelse. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Oskar Bernling, AxÖ Consulting, på telefonnummer 073-915 70 61. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

 

Om Karlskoga Energi & Miljö

Karlskoga Energi & Miljö säljer tjänster inom produktion och distribution av värme, el, ånga och biogas. Andra verksamheter är vatten och avlopp, renhållning, återvinning, stadsnät och småskalig vattenkraft.  

Företaget sysselsätter cirka 190 anställda och omsätter drygt 500 Mkr per år.

Vår vision är; Vi skapar ekonomisk tillväxt samtidigt som vi kontinuerligt minskar det ekologiska fotavtrycket och bidrar till människors hälsa och trygghet.

Mer information finns på www.karlskogaenergi.se

 

Flytta till Örebroregionen

Örebroregionen får år efter år topplaceringar när Sveriges bästa logistiklägen rankas. Det blir gärna så när man når 70 procent av landets befolkning inom 30 mil. Som bosatt i Örebroregionen har du nära till butiker, grönområden, fritidsaktiviteter och sjöar oavsett om du bor i villa, radhus eller lägenhet. Kanske är det därför man trivs så bra här?

Vill du veta mer? Besök http://www.flyttatillorebroregionen.se/

I samband med din flytt till Örebroregionen erbjuder AxÖ Consulting en unik medflyttarservice. Vi hjälper dig och hela din familj att finna rätt sysselsättningar för att ni ska trivas i er nya stad. Kontakta oss så berättar vi mer.

AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök gärna www.axoconsulting.se Varmt välkommen med din ansökan, vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Systemutvecklare/Programmerare hos Karlskoga Energi & Miljö AB i Karlskoga genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Karlskoga Energi & Miljö AB
Skrantahöjdsvägen 38
69146 Karlskoga

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Oskar Bernling0739157061

Till webb­ansökan 

Mer information