Modelon söker en civilingenjör med intresse för programmering och matematik

2018-01-06

Är du ingenjör, gärna inom datateknik, datavetenskap, teknisk matematik eller liknande? Har du arbetslivserfarenhet inom utveckling i något utav språken C, C++, Java eller Python? Är du en fena på numeriska metoder och numerisk analys? Vill du bli utmanad både vad gäller programmering och matematik? Då är det dig Modelon söker!

OM TJÄNSTEN

Academic Work söker för Modelons räkning en ingenjör med fokus på numerisk programmering med start omgående. Den här tjänsten är helt rätt för dig som har erfarenhet av numeriska metoder/analys, utvecklat i system som används av andra och som har ett stort intresse för teknisk matematik och programmering.

Modelon utvecklar och tar fram verktyg som gör det möjligt för företag i olika branscher (bilindustrin, fabriker, flygindustrin m.fl) att modellera och simulera sina produkter.

Allt eftersom tillverkande industri mer och mer går mot att virtuellt utvärdera sina produkter så har efterfrågan stigit på att kunna bygga verklighetstrogna representationer av produkter och enskilda komponenter i exempelvis en bil eller i ett flygplan. Det är i denna nisch som Modelon befinner sig, och är ledande på många områden.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Modelon. Uppdraget sträcker sig i 12 månader, men där finns möjlighet till förlängning eller överrekrytering, förutsatt att alla parter är nöjda.

ARBETSUPPGIFTER

Som numerisk programmerare kommer du arbeta i kundnära projekt, och genom C/C++, Java eller Python utveckla kundens verktygskedja – i kundens design- och utvecklingsmiljö. En stor del av arbetsuppgifterna innebär programmering, men också matematisk modellering.

Du kommer att tillhöra ett team med kompetenta utvecklare och tekniker, och ha en projektledare som styr projektet. Utvecklingen sker inhouse, och allteftersom utvecklingsfaserna blir klara görs ”drop” hos kunden, så att kunden direkt kan använda sig av de utvecklade verktygen. Projektet handlar om energibesparing, så du kommer att få möjligheten att påverka miljön, med ett härligt utvecklingsteam i en spännande och utvecklande miljö!

Du kommer till exempel att:

* Arbeta i kundnöra projekt, och utveckla kundens verktygskedja

* Utveckla matematiska modelleringar

* Utveckla i C/C++, Java eller Python

* Arbeta med numeriska metoder och numeriska analyser.

Tjänsten passar dig som har ett stort intresse för teknisk matematik i kombination med programmering. Du har en ingenjörsutbildning inom datavetenskap, teknisk matematik eller liknande, och har erfarenhet av programmering. Du trivs av att arbeta i ett team, mot ett mål – och gillar att direkt påverka utvecklingens olika faser.

VI SÖKER DIG SOM

Vi söker dig som…

* Har professionell erfarenhet av två utav följande språk: C, C++, Java eller Python

* Är Civilingenjör, inom data, datavetenskap, teknisk matematik eller liknande.

* Har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska språket, då kommunikationen inom företaget är på svenska, och vissa kunder är engelsktalande.

* Har arbetstillstånd i Sverige

Det är meriterande om du…

* Läst mycket numerisk analys och har erfarenhet av numeriska metoder

* Har arbetslivserfarenhet av liknande arbete

I rekryteringsprocessen kommer stor vikt att läggas vid dig som har ett stort intresse för matematik och programmering, och som gillar utmanande arbetsuppgifter.

Som person tar du ansvar över såväl egna som gemensamma arbetsuppgifter, och kommer med förslag på lösningar. Du fungerar bra i grupp, och är lyhörd inför andras synpunkter och kompetens. Det är också naturligt för dig att bemöta problem på ett analytiskt sätt, och förstår konsekvenser av olika lösningar.

Mer information

ÖVRIG INFORMATION

* Start: Omgående

* Omfattning: 12 månader, med chans till förlängning eller överrekrytering

* Placering: Lund

* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Modelons önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till

Academic Work

* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

INFORMATION OM FÖRETAGET

Modelon förser sina kunder med mjukvarulösningar, som innefattar modellering, simulering och optimering av modellbaserade tekniska system. Modelons kunder använder Modelons modellbaserade simuleringsverktyg och bibliotek för att utveckla, modellera och simulera tekniska system. Modelon är en erfaren, global och ledande spetspartner inom sitt område. Modelons produkter möjliggör för företag att leverera en enhetlig, simulerad bild av systemen – från produktkoncept till funktionalitet och drift!

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Systemutvecklare/Programmerare hos Academic Work i Lund genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Academic Work
Norra Vallgatan 102
21122 Malmö

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Martin Johansson

Till webb­ansökan 

Mer information