System Manager till Fortum

2018-12-06

I tjänsten som System Manager hos Fortum tar du dig an en initiativtagande roll med mycket ansvar. Du kommer att driva stora projekt framåt samt vidareutveckla och förvalta system. Här får du möjlighet att påverka transformeringen av energibranschen i samband med IT!

OM TJÄNSTEN

Academic Work söker en System Manager till vår kunds räkning. Fortum är ett av Nordens största energibolag vars ambition är att driva förändringen mot ett utsläppsfritt energisystem. De förser sina kunder med el, värme och kyla samt smarta lösningar för att förbättra resurseffektiviteten. Fortum letar därför efter en person som drivs av denna fråga samt snabbt kan sätta sig in i rollen som System Manager i ett team med hög kompetens.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Fortum. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig långsiktigt, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

ARBETSUPPGIFTER

Som System Manager kommer du främst att arbeta mot Sverige men också mot kollegor i andra länder. Du kommer att ingå i ett team på ca 10 personer som har månatliga möten där ni diskuterar aktuella händelser. Tillsammans sätter ni upp mål för att kunna leverera och navigera mot rätt resultat. I rollen får du ta stort ansvar i vidareutvecklingen- och förvaltningen av systemen samt ta in nya uppdrag.

Du kommer till exempel att:

* Sköta förvaltning och vidareutveckling av IT-systemen

* Ta in nya uppdrag och IT-system i sin förvaltning samt planeringen för dessa

* Aktivt delta i IT- och verksamhetsprojekt

* Installera och distribuera IT-system och infra i projekt

* Koordinera interna och externa resurser

Tjänsten passar dig som har tidigare erfarenhet av en liknande roll och nu vill till en tjänst där du får insikt i hela livscykeln av systemen. Du kommer snabbt att få stort ansvar och ha breda kontaktytor, med allt från leverantörer och tillverkare till kollegor i andra länder. I rollen kommer du att lära dig mycket om både de specifika systemen, applikationerna och branschen. Tycker du dessutom att det kan vara spännande med energi och/eller att arbeta med säkerhetsklassade frågor är det en fullträff!

VI SÖKER DIG SOM

Vi söker dig som har ett gediget tekniskt intresse samt vill utvecklas inom just IT-system, IT säkerhet och projektledning.

Vidare har du:

* En eftergymnasial utbildning inom IT

* Erfarenhet av datasäkerhet

* En helhetsförståelse av databaser och servrar samt applikationer

* Förståelse för hur förvaltning- och vidareutveckling av system fungerar

* En grundförståelse av programmering då mycket kontakt sker mot utvecklarna (du behöver dock ej kunna koda själv)

* Talar och skriver både svenska och engelska obehindrat

Har du dessutom erfarenhet från energibranschen samt projektledning av större projekt är det extra intressant.

Som person är du en ansvarstagande som inte räds en ny utmaning. Du är bra på att anpassa dig efter ändringar i arbetet och har förmåga att flexibelt byta fokus när det behövs. Du trivs i en roll där du kommer i kontakt med många olika människor och vara del av stora projekt där initiativtagande är nyckeln för att lyckas. Ditt brinnande intresse för IT och teknik gör att du är nyfiken och gärna lär dig nya tekniker samtidigt som du delar med dig av din kunskap till andra. På grund av all den känsliga data som du kommer att hantera ingår det i processen att genomgå en bakgrundskontroll samt en hälsokontroll med drogtest

Mer information

ÖVRIG INFORMATION

* Start: Omgående

* Omfattning: Heltid, kontorstider

* Lön: Timbaserad månadslön

* Placering: Värtahamnen

* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Fortums önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till

Academic Work.

* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

INFORMATION OM FÖRETAGET

Fortum är ett av Nordens största företag inom ren energi. De förser sina kunder med el, värme och kyla samt smarta lösningar för att förbättra resurseffektiviteten. Fortum vill involvera sina kunder och samhället i omställningen till en renare värld. De sysselsätter cirka 8 000 energispecialister i Norden och de baltiska länderna, Ryssland, Polen och Indien. Redan idag är 62 % av vår elproduktion CO2-fri. Omsättning under 2016 uppgick till 3,6 miljarder euro. Fortums aktie är listad på Nasdaq Helsinki. Läs mer om Fortum som arbetsgivare här

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Systemutvecklare/Programmerare hos Academic Work i Stockholm genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Academic Work
Lindstedtsvägen 24
11428 Stockholm

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Therése Lindhe

Till webb­ansökan 

Mer information