Systemutvecklare

2018-02-09

Kommunledningskontoret Stab IT

Välkommen till Uppsala kommun! Hos oss får du 13000 kollegor inom 200 olika yrken. Varje dag jobbar vi för Uppsalas kommuninvånare: Vi lär barn att läsa, vårdar äldre, sopar gatorna, planerar fler bostäder och mycket mer. Kom och jobba med oss och få en hel kommun att fungera. Du är med och skapar ett mer rättvist och jämställt Uppsala för alla, oavsett behov och bakgrund. Det du gör på jobbet gör skillnad för någon annan.

Kommunledningskontoret är kommunfullmäktiges-, kommunstyrelsens- och valnämndens förvaltning. Kontoret ansvarar för att styra, stödja, följa upp och utveckla kommunen inom olika områden. På kontoret arbetar idag ungefär 1250 medarbetare inom staberna HR, Ekonomi, Kvalitet och utveckling, Kansli, Kommunikation, IT och Gemensam service.

Kommunledningskontorets IT-stab har helhetsansvar för kommunens IT-miljö och arbetar strategiskt, styrande och stödjande. Vi ska finnas nära verksamheterna och bidra till att tidigt identifiera IT-relaterade behov. IT-organisationen ska ha hög kunskap om och förståelse för verksamhetsbehov och bära den komplexitet som IT-relaterad verksamhetsutveckling i stora organisationer innebär. IT-staben ska bidra med långt mer än tekniska lösningar och finnas som en naturlig del av ledningsstödet till förvaltningar och bolag.

Mer information om Uppsala kommun: http://www.uppsala.se

Arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak arbeta med att utveckla och förvalta webbplatser för Uppsala kommun och dess bolag. Du kommer att ingå i ett team som består av UX-designer, webbdesigner och utvecklare. I teamet arbetar vi agilt och nära varandra vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga, lyhördhet och prestigelöshet. Utvecklingsarbetet sker i nära samarbete med berörda verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har mångårig erfarenhet av att arbeta i en EPiServermiljö eller andra .NET-baserade CMS. Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta med stora och komplexa webbplatser, erfarenhet av större och mindre projekt, av lösningar för sök baserade på EPiServer Find. Det är även meritererande med erfarenhet av javascript-utveckling med jQuery eller Require.js.

Goda kunskaper i C# och i ASP.NET MVC är ett krav liksom goda kunskaper om hela kedjan från SQL-Server till HTML och CSS. Önskvärt är kunskaper om WCAG 2.0, om källkodshantering med Git/TFS, kunskaper om testautomatisering, t ex nUnit eller Selenium samt kunskaper om Continuous Integration/Continuous Delivery.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Dessutom är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Mer information

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:

Johan Olofsson, enhetschef, 018-727 46 89

Facklig företrädare:

Akademikerförbundet SSR, Maria Persson 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 63 58.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.

Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Systemutvecklare/Programmerare hos Uppsala kommun i Uppsala genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Uppsala kommun
-
75375 Uppsala

Till webb­ansökan 

Mer information